Ανδρέας Κατσανιώτης

Ανδρέας Κατσανιώτης

Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού


Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο

(+30) 2610 240223

E-mail

contact@andreaskatsaniotis.gr

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάππα Αχαΐας και μεγάλωσα στην πόλη της Πάτρας.Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.Από το 1999 έως το 2001 εργάσθηκα ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες νέας τεχνολογίας. Από το 2001, εργάσθηκα στην Εφημερίδα  «Καθημερινή», ως Υπεύθυνος για τα νέα μέσα και ακολούθως ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της εφημερίδας, υπεύθυνος για τη στρατηγική προβολής και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά, δημιούργησα τη δική μου εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ.Το 2012 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη της Δημόσιας Διπλωματίας και του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο Διεθνή Τύπο. Παράλληλα ήμουν Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας.Το 2014 έθεσα υποψηφιότητά για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Τον Ιανουάριο του 2015, εκλέχθηκα για πρώτη φορά Βουλευτής στο Νομό Αχαΐας.

Το Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκα ως Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκα Βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 31 Αυγούστου 2021, ορίσθηκα από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Είμαι παντρεμένος με την Ευαγγελία Σταυριανάκη.