Χαράλαμπος Βογιατζής

Χαράλαμπος Βογιατζής

Ένωση Παλαιών Προσκόπων


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1953. Σπούδασε Οικονομικά στο ΕΚΠΑ και έχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΑ) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εργάστηκε 35 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος και ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με θέματα εποπτείας των πιστωτικών ιδρυμάτων και ολοκλήρωσε την υπηρεσία του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Τράπεζα της Ελλάδος σε επιτροπές υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΟΟΣΑ, της World Bank κ.α. οργανισμών.

Έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και τη θεσμοθέτηση νέων τεχνικών εποπτείας και έχει διδάξει σε τραπεζικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Από το 1959 είναι μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχει ζήσει τον εθελοντισμό τόσο σαν παιδί όσο και σαν ενήλικο στέλεχος. Από το 1975 ασχολείται με την εκπαίδευση των ενηλίκων στελεχών σε θέματα βιωματικής εκπαίδευσης ανηλίκων, ενώ είχε σημαντική συνεισφορά στον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων δράσης για ανηλίκους και εκπαιδευτικών διαδικασιών για ενηλίκους.

Από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Γενικός Έφορος του ΣΕΠ και κατόπιν περιορίστηκε σε έναν συμβουλευτικό – υποστηρικτικό ρόλο.

Το 2001, Διεθνές Έτος Εθελοντισμού, με την ιδιότητα του Γενικού Εφόρου των Ελλήνων Προσκόπων μετείχε στην προσπάθεια του συνόλου των Ελληνικών ΜΚΟ να διαμορφώσουν σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, ενός ολοκληρωμένου πλαισίου λειτουργίας του εθελοντισμού στον τόπο μας.

Μεταξύ άλλων το 2018 ταξίδεψε και έμεινε για ένα μήνα στη Γκάνα, όπου οργάνωσε και υλοποίησε ένα Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης για τους Δασκάλους ενός Δημοτικού Σχολείου, προσφέροντας χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις σε παιδιά και ενηλίκους.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες και μία εγγονή.