Συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ

 

MIS 5075928 | ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Προϋπολογισμός έργου: 843.650,99 €

Το έργο χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Απόφαση

Σκοπός του έργου ” ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ” είναι η υλοποίηση των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κλειστού Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι παρεμβάσεις προσβλέπουν στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου και την Εξοικονόμησης Ενέργειας (θερμομονώσεις προσόψεων και δωμάτων, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, αντικατάσταση παλαιών συστημάτων κλιματισμού, τοποθέτηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας κτιρίου, συστήματα φωτισμού με τεχνολογία LED).

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα συμβάλλουν στην σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας με αντίστοιχα οφέλη για το περιβάλλον, θα βελτιώσουν τις συνθήκες εκγύμνασης και εργασίας εντός του κτιρίου και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξης της περιβαλλοντικής κουλτούρας των μελών της κοινότητας.

 

MIS 5001373 | Περιαστικό Πάρκο Επιστημών, Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Απόφαση | 1η τροποποίηση | 2η τροποποίηση

 

Η πράξη αποσκοπεί στη δημιουργία του Περιαστικού Πάρκου Επιστημών, Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΕΠΑΠ). Πρόκειται για ένα πάρκο αναψυχής, άθλησης και βιωματικής μάθησης εντός της Πανεπιστημιούπολης Πατρών, που θα προβάλει την προσφορά του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία, θα αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού, θα συμβάλει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους στους πολίτες ευαισθητοποιώντας τους σε θέματα προστασίας της οικολογικής ισορροπίας και της ποιότητας της ζωής στην κατεύθυνση της αειφορίας. Η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του ΠΕΠΑΠ, τις βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοιχτών χώρων της Πανεπιστημιούπολης Πατρών, την προμήθεια ηλεκτρικών και συμβατικών ποδηλάτων, βάσης στάθμευσης και συστήματος φόρτισης με χρήση φωτοβολταϊκών, την κατασκευή δικτύου μονοπατιών, πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων στην Πανεπιστημιούπολη, τη διαμόρφωση υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων, αναψυχής και άθλησης στην Πανεπιστημιούπολη.

Περισσότερα: https://www.ymeperaa.gr/erga/perivallon/entakseis-ypodomes/aksonas-14/387-periastiko-parko-epistimon-kentro-perivallontikis-agogis-kai-evaisthitopoiisis-tou-panepistimiou-patron-mis-5001373-ops-prosklisis-1474