Αγγελική Στεφανάκη

Αγγελική Στεφανάκη

Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Αχαϊας-Άλμα Ζωής

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αγγελική Στεφανάκη είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΙΑΣ και Ταμίας του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ εργάστηκε για 34 χρόνια ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού και το 2015  με υποτροπή της νόσου και μετάσταση.

Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του καρκίνου από το 2003. Είναι επίσης  ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου (ομάδες αλληλοβοήθειας) και μια αφοσιωμένη μαχήτρια και συνήγορος των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μαστού και με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Από το 2011, είναι μέλος της πανελλήνιας επιτροπής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών στην υγεία, στα κοινωνικά δικαιώματα (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ), από τον πυρήνα της οποίας, το 2015, προήλθε η ΕΛΛΟΚ. Είναι, μέχρι σήμερα, σταθερά, εκπρόσωπος του Συλλόγου της στην Ομοσπονδία.

Εκπροσωπώντας το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ, την ΕΛΛΟΚ και την ECPC, έχει μιλήσει για τα δικαιώματα των μεταστατικών καρκινοπαθών το 2017 και το 2018 σε σχετικά στρογγυλά τραπέζια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε παγκόσμια συνέδρια (RRI 2019, Πράγα) και σε σχετικές ημερίδες και συνέδρια στη Ελλάδα.