ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Case Study Description

Στο 4ο σεμινάριο Με τη βοήθεια ειδικών αναφερθήκαμε και εκπαιδευτήκαμε σε θέματα ψυχικής υγείας και τη σημασία που έχει για αυτήν, το δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Το σεμινάριο για τον εθελοντισμό και τη βιοποικιλότητα στις προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας διεξάχθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 και ώρα 17:00 μέσω της πλατφόρμας του Zoom.

Στο σεμινάριο αυτό παρουσίασε ο κύριος Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιπρύτανης και καθηγητής του τμήματος Βιολογίας, την πλούσια βιοποικιλότητα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πώς γίνεται ο εντοπισμός και η παρατήρηση καθώς και  ποια μέσα καταγραφής χρησιμοποιούνται ώστε να εμπλουτίζεται συνεχώς η βιβλιοθήκη πληροφοριών της βιοποικοιλότητας που απαχολεί την επιστημονική κοινότητα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Δάσος της Ελατειάς όπου θα αποτελούσε και τον προορισμό της μεγάλης εξόρμησης τον Αύγουστο του 2021.

Σε αυτό σεμινάριο ασχοληθήκαμε και με την επίδραση του περιβάλλοντος στην ψυχική υγεία. Για αυτό το θέμα μίλησε ο κύριος Γιώργος Ρήγας, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, παρουσιάζοντας και αναλύοντας επιστημονικές έρευνες που συνδέουν την ψυχική υγεία με την επαφή των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον.