ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


Case Study Description

Στο δεύτερο σεμινάριο ασχοληθήκαμε με τα μέσα που χρησιμοποιούμε, όπως τη δυναμική των ομάδων,  τον προγραμματισμό, τον επιμερισμό των στόχων και την παιγνιδοποίηση της γνώσης

Το 2ο διαδικτυακό σεμινάριο του  Έθεξις με θέμα την Δυναμική της ομάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, αντιπρύτανη και υπεύθυνου της επιτροπής για τον εθελοντισμό του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην συνέχεια η εισαγωγή στο θέμα της δυναμικής των ομάδων έγινε από τον Λευτέρη Ρασιδάκη, ο οποίος παρουσίασε τα καίρια ερωτήματα που μας απασχόλησαν καθώς και την δομή του σεμιναρίου. Στην συνέχεια η Γεωργία Μελέτη μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού, παρουσίασε την δυναμική των ομάδων, τα χαρακτηριστικά, τα στάδια και τους  ρόλους των μελών σε μία ομάδα. Ο λόγος στην συνέχεια δόθηκε στον Στέφανο Λάβδα και στους εκπρόσωπους από 2 εθελοντικές ομάδες του Πανεπιστημίου μας. Τον Κουφόπουλο Γιάννη και τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου από την BITUP και την Ειρήνη Καλλίτση από την CheerUP,  με τους οποίους έγινε συζήτηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί μία εθελοντική ομάδα. Κλείνοντας έγινε μία μικρή παρουσίαση από τον Νίκο Συμινή πάνω στο θέμα της παιχνιδοποίησης, ένα ισχυρό εργαλείο το οποία σχετίζεται άμεσα με την ευχάριστη  μετάδοση γνώσης.

Ο διαδραστικός χαρακτήρας της εκδήλωσης έγινε εμφανής λόγω των ερωτήσεων και παρεμβάσεων από το κοινό (παρακολούθησαν το σεμινάριο πάνω από 50 άτομα) καθώς και από τους προσκεκλημένους, κ. Χαράλαμπο Βογιατζή, Χρήστο Τουμπανάκη, Ιωάννη Κάλυμνο και Νικόλα Σταθόπουλο. Επιπλέον το ενδιαφέρον του κοινού καθώς και των προσκεκλημένων φάνηκε ιδιαίτερα από το γεγονός πως η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετό χρόνο μετά το πέρας της.